Tracé Brussel Nieuws

10/09/2021

Final Conference: ‘Your career is waiting, get ready’

Op donderdag 23 september 2021 organiseert Jump naar werk, een project van Tracé Brussel vzw, in het kader van een Erasmus+project, de Final Conference van ‘Your career is waiting, get ready’.

 

Lees meer

Samenwerkingsakkoord VDAB en Actiris

Door middel van een schriftelijke vraag vroeg Vlaams Parlementslid Annabel Tavernier (N-VA) wat de stand van zaken is van het nieuwe samenwerkingsakkoord tussen VDAB en Actiris.

Lees meer

Partnerschap Levenslang Leren

In de Commissie voor Economie, Werk, Sociale economie, Wetenschap en Innovatie van het Vlaams Parlement werden door  diverse parlementsleden vragen gesteld over het Partnerschap Levenslang Leren.

Lees meer

Opleidingstrajecten horeca

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits wil het komende halfjaar 1085 mensen opleiden voor de horecasector. Dat zijn er 440 meer dan de voorbije jaren. Hiervoor doet de minister een beroep op de capaciteit bij de Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO), HorecaForma en de Syntra’s. 

Lees meer

ICT-les bij Ligo Brusselleer

Naar aanleiding van de Week van de Geletterdheid (zie Tracé Brussel Nieuws) volgde Brussels minister Sven Gatz, in het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs, een ICT-les bij Ligo Brusselleer. 

Lees meer

ICT@HOME

CVO Semper organiseert ICT-cursussen 'ICT@HOME'. Deze zijn beschikbaar vanaf 1 oktober 2021.

Lees meer

Extra modules Nederlands in september

CVO Lethas organiseert in september twee extra modules Nederlands. 

Lees meer

Web Developer Digital Skills Training: achter de schermen

In augustus 2021 is de opleiding Web Developer van start gegaan. Deze opleiding is vrucht van de samenwerking tussen INTEC Brussel en het Digital Belgium Skills Fund.

Lees meer

Brusselse Week van de Mobiliteit

De Brusselse Week van de Mobiliteit 2021 loopt van donderdag 16 tot en met woensdag 22 september. Het centrale thema van deze week is wandelen, een volwaardige manier om je te verplaatsen.

Lees meer

Openingsfeest Cosmos

Op zaterdag 11 september van 11u30 tot 18u vindt de feestelijke opening van het nieuwe Cosmosgebouw plaats (Rue Jorezstraat 21, Anderlecht). Meer info leest u hier.

Lees meer

Werkzaamheidsgraad naar 80%

Hoe lossen we de krapte op de arbeidsmarkt op? Over die vraag debatteerden zes Vlaamse partijvoorzitters op een jaarlijks evenement van werkgeversorganisatie Voka. De werkzaamheidsgraad in ons land moet omhoog naar 80%, daarover waren alle partijvoorzitters het eens. Hoe, is een andere vraag.

Lees meer

Jaarverslag Synerjob 2020

Het jaarverslag 2020 van Synerjob staat online. 

Lees meer

Regionaal verslag Koning Boudewijnstichting 2020 (Brussel)

De Koning Boudewijnstichting (KBS) heeft haar verslag gepubliceerd van haar uitgebreide lijst activiteiten, en activiteiten van derden die zij ondersteunt, in heel diverse domeinen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een kleine greep uit het palet.

Lees meer