Pers

Opening hoogtechnologische hub JOBX

Capital vzw, de onderneming van Hassan Al Hilou, heeft deze week in haar gebouw in hartje Brussel de job-hub JOBX geopend, die het talent van onze jongeren wil matchen met  bedrijven die op zoek zijn naar talent.

JobX staat voor “experience”, “explore” en “expand”. De job-hub huisvest een hoogtechnologische tentoonstelling die leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs inspireert en informeert over 100 jobs in twintig sectoren, om deze jongeren op een creatieve manier wegwijs te maken in het bedrijfsleven. Hassan El Hilou verduidelijkt: 'Het is meer dan ooit nodig om Brusselse jongeren te informeren en te inspireren over wat er bestaat.  Vooral omdat we merken dat we zitten met een grote jeugdwerkloosheid, en een grote schooluitval in het secundair. We bevinden ons in de top van Europa qua cijfers en als we naar de oorzaak daarvan kijken is het omdat vele jongeren niet weten wat er bestaat. Aan de hand van JOBX, met de hulp van vele partners, wensen we dat te tonen.'

De tentoonstelling gebruikt onder meer augmented reality, waarbij de echte omgeving wordt aangevuld met hologrammen, en virtual reality, waarbij de deelnemers in een virtuele wereld terechtkomen. Zo krijgen bezoekers op een interactieve manier inzicht in wat bijvoorbeeld een advocaat of consultant doet, kunnen ze een dag in het leven van een politieagent meemaken of nog door het laboratorium van Coca-Cola in Anderlecht wandelen. 

Premier Alexander De Croo (Open VLD) en Vlaams minister voor Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) woonden de opening bij en gingen rond de tafel zitten met de jonge bezoekers en een aantal CEO’s om het over de toekomst te hebben, onder meer hoe de jongeren hun diploma ten volle kunnen benutten.

Op termijn wil JOBX zo’n 3000 Brusselse jongeren per jaar bereiken. Ook reikt Capital vzw in het kader van haar project Capitalent de mogelijkheid aan gedreven jongeren uit de grootstad een intensief begeleidingstraject aan te bieden om hun ondernemersdroom waar te maken.

Meer weten? Hier leest u het volledige artikel op Bruzz, geniet u van een eerste indruk, en luistert u naar interviews en getuigenissen. En hier vindt u informatie over de organisatie CAPITAL en over Hassan Al Hilou op Bloovi en op On It.