Info en promotie

 

Tracé Brussel promoot de Nederlandstalige opleidings- en begeleidingsorganisaties in Brussel  naar werkzoekenden en professionelen binnen en buiten de sector. Naast de informatie  te vinden in de Brusselse Werkwinkels organiseert ze verschillende evenementen waarop begeleidingsdiensten, opleidingsorganisaties en werkervaringsprojecten uit Brussel zich bekendmaken aan een ruim publiek.
 
In het voorjaar organiseert Tracé Brussel, in samenwerking met VDAB en Actiris, jaarlijks de Opleidingsbeurs 'Uw Schakel naar Werk'. De beurs biedt een overzicht van het Nederlandstalige aanbod aan opleidingen en werkervaringsprojecten in het Brussels gewest. Werkzoekenden, consulenten, trajectbegeleiders, inschakelingsagenten en toeleiders kunnen hier vinden wat ze zoeken. 
 
Specifiek voor professionelen organiseren we infomomenten om hen kennis te laten maken met de verschillende actoren binnen tewerkstellingssector. Tijdens de introductiecursus en -toer informeren we professionelen binnen en buiten de sector over de arbeidsmarkt, de werk(loosheids)situatie, het opleidings- en tewerkstellingsveld in Brussel en de verschillende spelers op het terrein.