Sociale economie

 

Voor meer info:

Contacteer het adviesagentschap sociale economie

Mail: fransje.wagemans@tracebrussel.be

GSM. 0479/ 16 47 44

Sociale economie: mensen met talent!

Sociale economie is een bruisend begrip in Brussel en biedt een antwoord op vele maatschappelijke kwesties zoals klimaat, armoede, isolatie en langdurige werkloosheid. Het sociaal ondernemerschap koppelt een innovatief economisch project aan een sociaal- maatschappelijke doelstelling. Binnen de sociale economie heb je ook nog de afzonderlijke tak, de sociale inschakelingseconomie. Sociale inschakelingsondernemingen zetten in op de re-integratie van kwetsbare en langdurige werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Via een tewerkstellingsprogramma worden zij sociaal en professioneel begeleid zodat zij aan het einde van hun traject kunnen doorstromen naar werk of naar een verdere opleiding.

Wil je meer weten, bekijk onze promofilm ‘Sociale Economie in Brussel, mensen met talent’ en maak kennis met Omar, Fabienne, Mohcine en Imed, vier mensen aan de slag bij een sociale inschakelingonderneming. In dit filmpje vertellen ze hun verhaal en laten ze hun talenten zien:

Ben jij werkgever en zoek jij gemotiveerde werknemers? Of ben jij als Brusselaar benieuwd naar het aanbod van de sociale inschakelingseconomie, bekijk hier het overzicht van alle Nederlandstalige sociale inschakelingsondernemingen in Brussel.

Jouw organisatie laten erkennen als sociale onderneming of voor een mandaat sociale inschakeling?

In 2018 verscheen de nieuwe Ordonnantie (23/07/2018) met betrekking tot de erkenning en de ondersteuning van de sociale ondernemingen'. Hier wordt bepaald dat ondernemingen zich konden laten erkennen als sociale onderneming en vervolgens een mandaat konden aanvragen voor een sociaal inschakelingsproject.

Meer informatie over de erkenning- en mandaataanvraag vind je op de website van de GOB Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Wil je je graag laten erkennen als sociale onderneming of een mandaat aanvragen voor een inschakelingsproject? Het Adviesagentschap Sociale Economie biedt hierbij ondersteuning.