Tracé Brussel Nieuws

18/06/2021

Online infosessies Leerwinkel Brussel

Leerwinkel Brussel organiseert, in samenwerking met Brik, deze maand nog drie interessante online infosessies.

Lees meer

Opleiding Digital Coördinator

Van maandag 6 september tot en met vrijdag 1 oktober 2021 organiseert VDAB, in samenwerking met Google Digitaal Atelier, de opleiding Digital Coördinator .

Lees meer

Gezocht: 300 kandidaten post- en pakketmedewerker

In een persbericht van 9 juni kondigt VDAB aan dat ze samen met bpost meer dan 500 werkzoekenden willen opleiden tot polyvalent post- en pakketmedewerker.

Lees meer

Projectoproep voor een duurzaam en leefbaar Brussel

Vanuit het participatietraject Stadspiratie in 2020 steunt de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) dit jaar projecten van Brusselse initiatiefnemers. De nieuwe projectoproep van Bruss-it kadert in het thema ‘Samenwerken aan een duurzame en leefbare stad’.

Lees meer

Projectoproep ‘Digitale ontwikkeling van vzw’s’ voor kwetsbare jongeren

De projectoproep van BNP Paribas Fortis Foundation Fonds (beheerd door de Koning Boudewijnstichting) richt zich tot vzw’s die een digitale strategie willen ontwikkelen om de toegang tot hun activiteiten en diensten te verbeteren of deze aan te passen aan de verwachtingen van kansarme jongeren.

Lees meer

Impact coronacrisis op studentenwerk

Betekende de coronacrisis ook een studentenjobcrisis? En welke trends zijn er?

Jammer genoeg kunnen we bevestigen dat ook in 2021 de impact van COVID-19 voelbaar was. Maar er kwamen ook enkele opmerkelijke trends naar boven: meer studenten aan het werk tijdens de lesuren, telewerk doet zijn intrede bij studentenarbeid, magazijnier wipt over kassier(ster) en administratief bediende én is tevens de populairste studentenjob. Verder is er een verschuiving van grote naar middelgrote en kleine bedrijven.

Lees meer

Tweetalige lerarenopleiding

De belangstelling voor een tweetalige lerarenopleiding stijgt, maar de interesse in het beroep daalt. Dit schooljaar zwaaien er zo'n dertig studenten af van de tweetalige lerarenopleiding, die de Erasmushogeschool (EhB) samen met de Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF) organiseert. Dat is een tiental meer dan vorig jaar. Maar globaal daalt het aantal studenten lerarenopleiding in beide hogescholen.

Lees meer

Brusselse opleiding tot YouTuber

De opleiding ‘YouTuber pour soi ou son entreprise’ is een Franstalig initiatief van het platform voor startups Startup Vie en het opleidingsagentschap Bruxelles Formation. ‘Word YouTuber voor jezelf of voor je bedrijf’ richt zich tot werkzoekenden in Brussel die de nodige vaardigheden willen verwerven om hun eigen YouTube-kanaal te ontwikkelen of inhoud te produceren voor bedrijven.

Lees meer

Agoria-gids inspireert scholen bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA) en Algemeen directeur van Agoria Vlaanderen, Peter Demuynck, stelden deze week de nieuwe inspiratiegids Edtech voor in het GO! SO in het Vlaams Brabantse Lennik. In deze gids bieden 24 bedrijven hun diensten aan zodat lagere en middelbare scholen goed geïnformeerd zijn over de diverse mogelijkheden die er zijn om te digitaliseren en daarmee het leerrendement nog verder te verhogen.

Lees meer

Conjunctuurbarometer

Het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) heeft haar nieuwe halfjaarlijkse ‘Conjunctuurbarometer van het Brussels Gewest’ gepubliceerd. Deze uitgebreide analyse bevat statistieken, cijfermateriaal en een pak informatie over de arbeidsmarkt, de economie, en diverse sectoren in de hoofdstad. Uiteraard loopt de coronacrisis als een rode draad doorheen het rapport.

Lees meer

Jaarverslag 2020 DUO for a Job

Het jaarverslag 2020 van DUO for a Job staat online.

Lees meer

Jaarverslag EVA bxl

Het jaarverslag van EVA bxl staat online.

Lees meer

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Zoek een artikel