Tracé Brussel Nieuws

26/02/2021

Dedju zeg! Hoe ga ik nu mijn team versterken?

Select Actiris, de dienst van Actiris volledig gewijd aan werkgevers, lanceerde onlangs hun nieuwe campagne 'Dedju zeg! Hoe ga ik nu mijn team versterken?' om Brusselse werkgevers te ondersteunen. 

Lees meer

Brusselse sociale top in kader van relance

Op woensdag 24 februari 2021 kwamen de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de sociale partners (verenigd bij Brupartners) samen om een balans op te maken van het voorbije coronajaar, de Strategie GO4Brussels 2030 te actualiseren en een aantal beleidsprioriteiten voor de toekomst bekend te maken.

Lees meer

Plan voor digitale toe-eigening

Met de slogan ‘Iedereen digitaal’ heeft het Brussels Gewest een plan voor digitale toe-eigening ontwikkeld. Met dit plan neemt het Gewest concrete maatregelen om de digitale vaardigheden van de Brusselaars onder handen te nemen.

Lees meer

Minder werkaanbiedingen in 2020

In het Brussels Parlement stelde Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) een vraag aan Brussels minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt (DéFI) over het aantal werkaanbiedingen in 2020. Actiris ontving 31.968 werkaanbiedingen in 2020, een daling van 9% in vergelijking met de 35.063 aanbiedingen die in 2019 geregistreerd werden. 

Lees meer

Premie niet-essentiële sectoren

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewenst biedt een premie aan voor ondernemingen van bepaalde sectoren die in november 2020 moesten sluiten wegens de gezondheidscrisis. De premie kan oplopen tot 5.000 euro. 

Lees meer

Introductiecursus

Tracé Brussel vzw organiseert op donderdag 18 maart 2021 opnieuw een digitale introductiecursus, van 9u30 tot 11u30. 

Lees meer

Diversiteitslabels

Actiris reikte op vrijdag 12 februari 25 nieuwe Diversiteitslabels uit tijdens een digitale ceremonie. Deze labels werden overhandigd aan Brusselse werkgevers die zich samen met Actiris actief inzetten voor meer diversiteit en minder discriminatie op de werkvloer.

Lees meer

Laptops om digitale kloof te dichten

VDAB Brussel en Actiris hebben geïnvesteerd in laptops om de digitale kloof te dichten. De bemiddelingsdiensten stellen 204 laptops ter beschikking van de Brusselse opleidingsorganisaties die in opdracht van VDAB Brussel beroepsopleidingen of beroepsoriëntaties organiseren. 

Lees meer

Opleiding metselaar-bekister

Vanaf maart 2021 start er opnieuw de opleiding metselaar-bekister bij Groep INTRO. Er zijn nog plaatsen vrij. 

Lees meer

Opleidingen telewerk

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) lanceert een oproep rond opleidingen over telewerk. Het doel is het stimuleren van opleidingen die bijdragen aan duurzaam en werkbaar telewerken in ondernemingen in Vlaanderen.

Lees meer

Compagnon de Route

Compagnon de Route is een nieuw project van JES Brussels, gefinancierd door ESF. Het biedt werkzoekende Brusselse vrouwen jobcoaching aan, individueel en in groep, volgens de outreachmethodiek.  Samen vatten ze als compagnons de route een traject naar werk aan, vanuit de leefomgeving van de vrouwen die ze willen bereiken en die vaak een lange afstand tot de arbeidsmarkt vertonen. 

Lees meer

Capital vzw

Dit jaar opent in Brussel de jeugdhub Capital vzw in een oud textielhuis vlakbij metro IJzer. De nieuwe organisatie, opgericht door de jonge Brusselse ondernemer Hassan Al Hilou, wil een magneet worden voor jongeren in Brussel. Het doel is om Brusselse jongeren te versterken.

Lees meer

Wegen naar je toekomst

De meest recente editie 2021 van de folder 'Wegen naar je toekomst' staat online. De folder is een gids voor Brusselse jongeren die vragen hebben in hun zoektocht naar een diploma, een opleiding of werk.

Lees meer

Magazine 'Ronde van Brussel'

Op de vraag 'Hoe kunnen we het Nederlandstalig onderwijs in Brussel nog beter maken?' hebben directies en leerkrachten van achttien scholen omvangrijk geantwoord. Hun aanbevelingen worden gebruikt om het toekomstige beleid van het Brussels onderwijs uit te werken. Brussels minister en collegelid in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Sven Gatz (Open Vld) maakte de aanbevelingen dinsdag bekend.

Lees meer

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Zoek een artikel